torsdag 24. desember 2015

Delfiakake fra syndens pøl


Det er vel knapt noe som er verre for den slanke linje enn Delfiakake. Men det er knapt noe som er bedre for en skikkelig sjokolade-slikkemunn!


Du trenger
250 g kokesjokolad
3 ss sterk kaffe
2 ss Frost, eller annen søt likør
250 g kokosfett (Delfiafett)
2 egg
3 ss sukker
75 g grovkunste mariekjeks (eller annen søt kjeks)
75 g marsipan
25 g valnøtter
100 g geletopper, halvparten til pynt

Bakepapir
Lages dagen i forveien (minst), må stivne i kjøleskap


Slik gjør du
Jeg liker å gjøre alt klart først: Knus kjeksene i passe store biter. Del marsipanen i småbiter, grovhakk valnøttene og del geletoppene i to.
Kle en avlang form med bakepapir. Smelt kokosfettet på svak varme og sett til avkjøling. Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokoladen i vannbad, eller på meget svak varme. Tilsett kaffe og likør. Tilsett den varme sjokoladen litt og litt i eggedosisen. Rør godt. Tilsett det smeltede kokosfettet i en tynn stråle, mens du rører.

Dekk bunnen av røren med sjokoladerøra. Du kan enten blande kjeks, marsipan, valnøtter og geletopper sammen, og legge den i to-tre lag med sjokolade imellom, eller legge et lag med kjeks, så sjokolade, så et lag med nøtter/marsipan/geletopper, sjokolade, så kjeks igjen og til slutt sjokolade.
Hvis det blir for store områder uten sjokolade kan kaka bli vanskelig å skjære i hele stykker, så jeg pleier å stikk litt med en gaffel nesten ned til bunnen, så sjokoladen blir litt bedre fordelt. Det blir kanskje ikke så lekkert mønster, men det gjør den litt lettere å dele - og spise!

Lak kaka stå minst over natta i kjøleskap. Hvelv den opp ned på et fat, og pynt med geletopper.

Tips: Hvis du ikke har eller ikke liker marsipan/valnøtter/geletopper kan du bruke dadler, rosiner, havregryn, mandler, kandisert frukt, korinter, kakesmuler og nesten hva som helst annet som er søtt og godt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar