torsdag 20. oktober 2016

Sopranenes søtpotetsuppe


Du får varmen i deg av denne suppa med søtpotet, chili og ingefær!

Oppskriften er til 8 porsjoner

Du trenger
3 store søtpotet
2 gule løk
1 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
1-2 rød chili, alt etter hvor sterk suppe du ønsker
4 ss revet, fersk ingefær
2 l god kyllingkraft eller fond
salt og pepper

2 dl kokosmelk

Stavmikser
Koriander
Yoghurt
Brød


Slik gjør du
Skrell og del søtpotetene i terninger. Grovhakk løken og stek den i olivenoljen til den blir blank og myk. Grovhakk hvitløk og chili og riv ingefæren og bland dem inn i løken. Tilsett kyllingkraften og søtpotetene, kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter til søtpoteten her helt gjennomkokt.

Bruk en stavmikser til suppen får en glatt og fin konsistens. Husk å holde stavmikseren helt ned i bunnen av gryta så det ikke spruter - det er ikke godt å brenne seg på kokende suppe! Smak eventuelt til med salt og pepper.

Tilsett kokosmelken og rør rundt. Suppen er nå klar til servering!
Tilsett en god klatt tykk yoghurt (f.eks. gresk) og rikelig med koriander på hver tallerken og server med godt brød til.

Jeg serverer denne suppa både til hverdag og fest, ikke minst på stemmeøvelsen med sopranene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar