onsdag 12. november 2014

Fru Poppis fruktsalat med yoghurt


Gresk yoghurt er så god at den egentlig ikke trenger følge. Men det blir uimotståelig fersk frukt og honning!



Du trenger
3 dl gresk yoghurt (helst Lindahls, eller annen tykk yoghurt)
2 banan
2 pære
20 søte druer
10 jordbær

Eventuelt:
ca 1 ss flytende gresk honning per porsjon
hakkede mandler eller nøtter

Slik gjør du
Skrell og del banan og pære i biter. Del druene i to og fjern steinene. Del jordbærene i to eller fire. Rør det lett sammen og ha i serveringsskåler eller glass. Legg rikelig med gresk yoghurt på toppen.

Det blir ekstra godt med honning og mandler, men det er selvsagt godt uten også.

Tips:
Hvis du ikke får tak i god gresk yoghurt kan du bruke norsk. Gjør slik:
Legg en sikt over en bolle, og legg et kjøkkenhåndkle i sikten. Legg yoghurten i håndkleet og klem forsiktig slik at litt vann pipler ut. La yoghurten stå å renne av seg 2-4 timer, og klem forsiktig underveis. Fra 5 dl norsk youghurt skal du ha ut minst én dl vann.

Tips: 
Hvis du ikke får tak i flytende gresk honning kan du selvsagt bruke norsk, bare sett den ørlite grann i microen så den blir litt flytende, uten at den blir varm.

Vi nordmenn spiser vel fruktsalat først og fremst som dessert, men grekere synes yoghurt og frukt er perfekt til frokost. Jeg er enig!
Uten honning og nøtter har denne desserten 240 kcal per porsjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar