tirsdag 4. november 2014

Varm bønnesalat for de helfrelste


Denne salaten er et måltid i seg selv, og helt vegetar. Nam!



Du trenger
1 håndfull (ca 1 dl) soltørket tomat
1 ss olivenolje til steking
400 gram brekkbønner, du kan godt bruke frosne
8 cherrytomater
4 champignon
20 gram spinat, fersk eller frossen
2 ss usaltede peanøtter, hakket
1 ss linfrø, knuste (f.eks. GoGreen)
1 ss solsikkekjerner
saften av en halv sitron


Slik gjør du
Legg de soltørka tomatene i varmt vann, og la dem ligge (ca 10 minutter) mens du steker brekkbønnene.

Vask brekkbønnene og kutt av begge endene (er de frosne kan du bare ha dem rett i stekepanna). Stek dem i olje til de har fått farge, og blir blanke og myke

Del sjampinjong i skiver og cherrytomatene i to og ha dem i stekepanna til de blir varme og får litt farge. La spinaten surre med noen sekunder før du setter til side.

Hell vannet av de soltørka tomatene og grovhakk dem.

Bland alle ingrediensene i en salatbolle og server med godt brød. Dressing er helt unødvendig!
Hvis salaten deles i fire porsjoner, så blir det ca 150 kcal per porsjon.


Grunnoppskriften er hentet fra Kikertterroristen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar