mandag 18. mai 2015

Sensuell appelsinkylling med chili


Denne kyllingen får meg til å tenke på 1001 natt, arabisk krydder og sensuell magedans. Den pirrer både luktesans og smaksløker, og er dessuten både lett å lage og flott å servere, enten det er til din elskede eller vennegjengen!



Du trenger
1 hel kylling eller 8 lår eller tilsvarende mengde klubber

1 dl hønsebuljong
1 appelsin
salt og pepper
 
Marinade

1 dl olivenolje
2 dl hvitvin
½ dl soyasaus
1 dl appelsinmarmelade
6 hvitløksfedd5 cm (ca 30g) ingefærrot
1 rød chili

Ildfast form
Pose til marinering

Ris og grønn salat serveres til


Slik gjør duStart med marinaden. Bland olivenolje, vin, soyasaus, marmelade, knust hvitløk, finhakket eller revet ingefærrot og finstrimlet chili i en skål.

Skyll og tørk kyllingen. Dersom du bruker en hel kylling så del den i passe serveringsstykker. Ha kyllingbitene i en plastpose sammen med marinaden, klem ut litt av luften og knyt igjen posen, og vend den litt rundt så alt fordeler seg godt i posen. La den stå i kjøleskapet et par timers tid, eller fra kvelden i forveien om du vil.

Forvarm ovnen til 190°. Hell kyllingbitene og marinaden i en ildfast form. Tilsett hønsebuljongen. Salte og pepre etter smak. Skjær appelsinen i ringer og legg dem på toppen (med eller uten skall).

La kyllingen stå i midt ovnen i ca 40 minutter, eller lenger dersom kyllingbitene er store. Den skal være gjennomstekt og ha en fin farge. Skru opp temperaturen de siste minuttene hvis den ser litt blass ut. Hell gjerne marinaden over kyllingen et par ganger underveis, eller snu bitene rundt i marinadesausen.

Legg kyllingstykkene på et fat, og server sausen ved siden av.

Har marinaden blitt veldig tykk og klissete i formen så kan du koke den ut med litt ekstra hønsebuljong.

Personlig foretrekker jeg ris og en grønn salat som tilbehør, men bulgur eller couscous burde også passe bra.



Jeg var inspirert av denne oppskriften da jeg lagde retten første gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar