onsdag 23. desember 2015

Smelter-i-munnen sandnøtter


Det har vært litt uenighet i familien om disse var mormors eller mine (mormor påsto det var min oppskrift, jeg at det var hennes). Sannheten er vel at det opprinnelig er en oppskrift fra barneskolens heimkunnskapstime, seinere perfeksjonert av mormor. De er uansett veldig gode, og lette å lage!


Du trenger
125 g smør
125 g sukker
1 egg
200 g potetmel
60 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver


Bakepapir
Stekes på 200°C 8-12 min


Slik gjør du

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn egget, du kan godt bruke mix-master. Sikt potetmel, vaniljesukker, bakepulver, hvetemel, og rør til det er en jevn, fast deig. Når du tar det tørre i er det nesten bedre å bruke en sleiv e.l. enn mix-master, så slipper du at melet fyker til alle kanter.

Sett røra i kjøleskapet i 10-15 minutter, da er det lettere å trille til kuler.

Form ca 30 kuler med hendene og fordel dem på 2-3 stekebrett (med bakepapir) med god avstand. De flyter litt utover. Trykk dem lett ned med en gaffel (ca 1 cm tykkelse). Stek dem på midterste rille i ca 8-12 minutter avhengig av ovnen din. De skal være lysebrune i kantene, og bare så vidt gyldne oppå.Avkjøl på rist til de er helt kalde, da blir de sprø og fine.

Oppbevares i en god, gammeldags kakeboks/kjeksboks. Ikke bruk plastboks, da blir de myke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar