Det er vel knapt noe som er verre for den slanke linje enn Delfiakake. Men det er knapt noe som er bedre for en skikkelig sjokolade-slikkemunn!
Du trenger
250 g kokesjokolad
3 ss sterk kaffe
2 ss Frost, eller annen søt likør
250 g kokosfett (Delfiafett)
2 egg
3 ss sukker
75 g grovkunste mariekjeks (eller annen søt kjeks)
75 g marsipan
25 g valnøtter
100 g geletopper, halvparten til pynt
Bakepapir
Lages dagen i forveien (minst), må stivne i kjøleskap
Slik gjør du
Jeg liker å gjøre alt klart først: Knus kjeksene i passe store biter. Del marsipanen i småbiter, grovhakk valnøttene og del geletoppene i to.
Kle en avlang form med bakepapir. Smelt kokosfettet på svak varme og sett til avkjøling. Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokoladen i vannbad, eller på meget svak varme. Tilsett kaffe og likør. Tilsett den varme sjokoladen litt og litt i eggedosisen. Rør godt. Tilsett det smeltede kokosfettet i en tynn stråle, mens du rører.
Dekk bunnen av røren med sjokoladerøra. Du kan enten blande kjeks, marsipan, valnøtter og geletopper sammen, og legge den i to-tre lag med sjokolade imellom, eller legge et lag med kjeks, så sjokolade, så et lag med nøtter/marsipan/geletopper, sjokolade, så kjeks igjen og til slutt sjokolade.
Hvis det blir for store områder uten sjokolade kan kaka bli vanskelig å skjære i hele stykker, så jeg pleier å stikk litt med en gaffel nesten ned til bunnen, så sjokoladen blir litt bedre fordelt. Det blir kanskje ikke så lekkert mønster, men det gjør den litt lettere å dele - og spise!
Lak kaka stå minst over natta i kjøleskap. Hvelv den opp ned på et fat, og pynt med geletopper.
Tips: Hvis du ikke har eller ikke liker marsipan/valnøtter/geletopper kan du bruke dadler, rosiner, havregryn, mandler, kandisert frukt, korinter, kakesmuler og nesten hva som helst annet som er søtt og godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar