torsdag 28. januar 2016

Vidunderlig morgen frokostblanding (granoula)


Hjemmelaget frokostblanding med tørket frukt og nøtter - jeg kan ikke få en bedre start på dagen!



Du trenger
8 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
1 dl knuste linfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl mandler i flak, eller grovhakket
1 dl valnøtter, grovhakket (eller bytt til hasselnøtter, pistasj, cashew eller noe annet du liker)
1 1/2 dl ananasjuice (annen juice kan også brukes)
1 ss smør
2 ts honning
1 ss brunt sukker

Frukttopping
Rosiner, finhakkede svisker, dadler, papaya, eller ferdigkjøpt mix av tørket frukt (pass på evt sukkerinnhold)
eller fersk frukt som epleskiver, blåbær, jordbær bringebær eller lignende

Bakepapir
Tørkes/stekes på 140°C ca 1 time


Slik gjør du
Hakk nøtter og mandler og hell det i en stor bolle med alt det tørre. Varm juice, smør og honning på svak varme, ha i sukkeret og rør til honningen og sukkeret er helt oppløst. Bland juiceblandingen i gryn-blandingen og rør til det har fordelt seg godt.

Spre blandingen på et stekebrett eller langpanne og stek i ca en time, til den har fått en fin gylden farge og sprø konsistens. Du bør vende blandingen hvert kvarter. Du kan blande inn tørket frukt mens blandingen avkjøler seg, og oppbevare alt i ett glass. Da kan det være noen av fruktene blir veldig harde, men hvis du ikke synes det gjør noe, så er jo det det enkleste. Ellers kan du oppbevare de tørkede fruktene i et glass for seg, da holder svisker og rosiner seg myke og fine.

Siden granoulaen er søtet med både honning og sukker smaker den godt på både surmelk og yoghurt, uten noe mer tilsetning. Og den er god på iskrem også...




Jeg plukket litt herfra og derfra når jeg fant fram til min variant, bl.a. liker jeg godt både Trine og
Berit sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar