torsdag 27. oktober 2016

Eplekake ekspress


Denne eplekaken er rask å lage, spesielt hvis du har noen som kan hjelpe deg å skrelle epler...



Du trenger
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g smør
30-50 g rørsukker/brunt sukker
100 g hvitt sukker
2 egg
4 epler
sukker
kanel
hakkede mandler (kan sløyfes)

Form 24 cm
Bakepapir
Stekes på 180 °C 30-35 min

Slik gjør du
Begynn med å skrelle eplene og dele dem i tykke skiver/tynne båter. Det gjør ingenting om de blir brune, de skal jo stekes likevel. Hakk mandlene, du trenger en stor neve, ca 1 dl.

Bland bakepulver i melet, og smuldre melblandingen i smøret. Bland inn sukkeret. Sukkermengden kan du regulere litt selv, alt etter hvor søtmons du er og hvor sure epler du bruker. Visp eggene lett sammen med en gaffel og bland dem inn.

Hell røren i formen og stikk eplebåtene litt ned i et fint mønster. Strø på sukker og kanel etter smak, og eventuelt hakkede mandler.

Stek kaken på nederste rille på 180 °C i 30-35 min.
Serveres lunken, som den er, eller med litt pisket krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar