torsdag 3. november 2016

Fru Bloms blomkålsuppe på 1-2-3


Å lage en god blomkålsuppe er ingen kunst. Det er fort gjort og smaker deilig!



Du trenger
1 blomkål (ca 400 g, men det gjør ingenting om det er litt større eller mindre)
1 terning grønnsaksbuljong
2 ss hvetemel
1 ss smør (eller for veganere se her)
5 dl kokevann fra blomkålen
1 dl lettmelk (eller soyamelk) 
bittelitt muskat (hvis du liker det)
salt og pepper


Slik gjør du
1. Del blomkålen i små buketter og kok dem i litt vannet ca 2-3 minutter. Legg dem til side.

2. Lag en jevning av mel og smør, og spe med kokevannet fra blomkålen, til en tykk suppe. Ha i buljongterning og melk. La koke i 5-10 minutter

3. Ha i blomkålbukettene, smak til med salt og pepper og server.

Denne suppen har ca 80 kcal per porsjon. Vil du ha den enda mer kalorifattig kan du lage en jevning på bare mel og vann, og bruke skummet melk i stedet for lettmelk. Vil du ha en litt kraftigere suppe så er det bare å tilsette en dæsj fløte på slutten!

Tips: Du kan til og med lage en deilig blomkålssuppe av frossen blomkål (eller brokkoli/blomkålblanding), det blir like næringsrikt og godt på smak, men hjemmekokt blomkål har best konsistens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar