mandag 14. november 2016

Krisehåndtererens cookies


Disse cookiene er ikke til hverdagsbruk. Men de er midt i blinken når naboens hund er død, bestevenninna ble dumpa av kjæresten eller sønnen din strøyk på eksamen. Raske å lage og så gode at du mest sannsynlig ikke klarer å spise bare én. Akkurat slik gode cookies skal være.



Du trenger til ca 20 cookies av god størrelse
260 g hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts natron
½ ts salt
2 ts vaniljesukker
80 g smør
150 g rørsukker/brunt sukker
125 g hvitt sukker
2 egg


100 g kokesjokolade
100 g hasselnøtter (evt. mandler)


Bakepapir
Stekes på 175 °C 10-15 min

Slik gjør du
Bland mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker i en bolle. Smelt smøret forsiktig i en kasserolle. Hell smøret og sukkeret i en bolle nummer to, og rør sammen. Ha i eggene ett og ett, og rør sammen.
Hell smør/sukker/egg-blandingen i bollen med melet og rør sammen til du får en jevn deig.

Grovhakk sjokolade og nøtter. Personlig liker jeg at nøttene er ganske små biter, mens sjokoladen godt kan være litt større. Rør det inn i deigen, jeg synes det er lettest å gjøre på benken. Rull deigen til en stor pølse (fiskepuddingstørrelse) og skjær den i skiver (ca 1 cm) som du legger på stekebrettet.
Trykk lett med hånden eller en skje.

Stek cookiene midt i ovnen til de bare så vidt får litt farge og sprekker opp. Tiden avhenger av tykkelsen på cookiene og ovnen din. Det er forbausende lite som skal til, de blir harde hvis de står for lenge.

Bruk en god stekespade og legg dem over på rist mens de fortsatt er varme. Når de er ferdig avkjølt er de sprø på utsiden og myke og litt seige inni. Oppbevares i kakeboks.

Sånn! Da var den krisen avverget.



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar