fredag 22. mai 2015

Ingen sure miner kokos-sitron kake


Søt og frisk sitronkake som passer både til hverdags og fest. Spesielt god til te!





Du trenger
3 egg
225 g sukker
100 g smeltet smør
3 dl gresk yoghurt

1½ sitron, skall og saft
250 g hvetemel
1,5 dl kokos
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker


Enkel sitronglasur
½ sitron, saften av
125 g melis
Kokos og revet sitronskall til pynt


Rund form 24 cm
Bakepapir
Stekes på 175 °C ca 50 min

Slik gjør du
Pisk eggene til eggedosis. Smelt smøret og la det avkjøle seg litt. Vask sitronene godt og riv skallet på et rivjern. Press ut sitronsaften og bland den med smøret. Ha smør-sitron blandingen i eggedosisen og tilsett revet sitronskall og yoghurt. (Hvis du bruker norsk yoghurt, som er mindre fast enn den greske, må du justere opp melmengden litt, eller sile youghurten i et kjøkkenhåndkle på forhånd.) Rør blandingen lett sammen med en skje.

Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kokos i en bolle for seg, og bland den deretter forsiktig inn i eggedosis-blandingen. Ikke rør for mye, da kan kaken bli tung.


Hell røren i en kakeform og stek på nederste rille på 175 °C i ca 50 min. Sett kaken til avkjøling.

Imens lager du glasuren:
Bland sitronsaft og melis godt sammen. Du kan godt ta litt mindre sitronsaft og/eller melis, slik at du får konsistensen akkurat slik du vil. Mengdene avhenger av hvor store sitronene er. Hvis du rører melisblandingen sammen over vannbad, blir den litt lettere å håndtere, dvs den blir mer flytende og lettere å fordele på kaken. Strø litt kokos og sitronskall over til pynt.
NB! På bildet har jeg brukt Royal icing, men det syntes jeg ble litt voldsomt, så jeg foretrekker den enkle sitronglasuren beskrevet ovenfor. Vil du likevel prøve med Royal icing så finner du en oppskrift her.


Eventuelt kan du også gjøre slik det er mer vanlig i Hellas, å servere kaken med sirup over. Da blir den enda mer saftig og myk, nesten som en dessert.

Sitronsirup
½ sitron, delt i tynne skiver
1 dl sukker
1 dl vann

Kok opp vann og sukker på svak varme, mens du rører hele tiden. La koke i 1 minutt. Tilsett sitronskivene og la det koke uten lokk i ca 10-15 minutter. La sirupen bli helt avkjølt. Stikk hull i kaken med kniv, og hell sirupen over kaken og la den trekke seg godt inn.



Kaken holder seg saftig og god i tett boks, og kan godt fryses uten glasur. Passer perfekt til te!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar