søndag 10. mai 2015

Steike sprø sjokoladekjeks


 Smør, havregryn og sjokolade er en vidunderlig kombinasjon. De er "sunne" også! Hvis du klarer å ta bare én...


Du trenger
100 g smør
125 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1½ ts bakepulver
200 g hvetemel
75 g havregryn
100 g kokesjokolade



Bakepapir
Stekes på 190°C 10-12 min


Slik gjør du

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn egget, du kan godt bruke mix-master. Sikt vaniljesukker, bakepulver og hvetemel, og ha det i sammen med havregrun. Rør til det er en jevn, fast deig. Hakk kokesjokoladen i passe små biter, og fordel det inn i deigen med en gaffel.

Form ca 25 kuler med hendene og fordel dem på to stekebrett (med bakepapir) med god avstand. Det er litt klissete siden sjokoladen smelter litt, men det er den enkleste måten å gjøre det på likevel. Trykk dem med håndflaten til ca 1 cm tykkelse. Stek dem på midterste rille i ca 10-12 minutter, til de er lysebrune i kantene. De flyter litt utover, og er helt myke når du tar dem ut av ovnen. Avkjøl på rist til de er helt kalde, da blir de sprø og fine.

Oppbevares i en god, gammeldags kakeboks/kjeksboks. Ikke bruk plastboks, da blir de myke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar