søndag 2. november 2014

Asketisk appelsindessert


En god hverdagsdessert med smak av appelsin og vanilje.

Oppskriften er til 4 porsjoner

Du trenger
3 ark gelatin plater
1 appelsin
1 vaniljestang
2 dl lettmelk
2 ss sukker
3 dl Kesam vanilje

La stivne 2 timer i kjøleskap

Slik gjør du
Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter.

Riv den ytterste (orange) delen av skallet på appelsinen. Lag juice av resten, 1 appelsin = ca 1 dl juice. (Bruk eventuelt mer/mindre melk, slik at det blir 3 dl væske tilsammen.)

Del vaniljesstangen i to og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp væsken sammen med sukkeret, appelsinraspet, vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.

Hell i porsjonsglass eller former, og la desserten stå et par timer før servering. Server gjerne med mandarinbåter.

Hver porsjon inneholder ca 160 kcal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar