En god hverdagsdessert med smak av appelsin og vanilje.
Oppskriften er til 4 porsjoner
Du trenger
3 ark gelatin plater
1 appelsin
1 vaniljestang
2 dl lettmelk
2 ss sukker
3 dl Kesam vanilje
La stivne 2 timer i kjøleskap
Slik gjør du
Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter.
Riv den ytterste (orange) delen av skallet på appelsinen. Lag juice av resten, 1 appelsin = ca 1 dl juice. (Bruk eventuelt mer/mindre melk, slik at det blir 3 dl væske tilsammen.)
Del vaniljesstangen i to og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp væsken sammen med sukkeret, appelsinraspet, vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.
Hell i porsjonsglass eller former, og la desserten stå et par timer før servering. Server gjerne med mandarinbåter.
Hver porsjon inneholder ca 160 kcal.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar