Lei av traust hvit saus til fiskemiddagen? Sett på litt salsamusikk og server en fargerik saus som for torsken til å danse!
Du trenger
1 mango
½ agurk
1 sjalottløk
2 vårløk
1 fedd hvitløk
½ rød chili uten frø
en god neve fersk mynte (eller etter smak)
en god neve fersk koriander (eller etter smak)
saften fra ½ lime
½-1 ts sukker (kan sløyfes)
salt og pepper
Eventuelt stavmikser
Slik gjør du
Hakk mango og agurk i små terninger.
Finhakk sjalottløk, vårløk, hvitløk, chili, mynte og koriander.
Smak til med limesaft, sukker, salt og pepper. Rør lett sammen.
Den grovhakkede varianten (som den til høyre på bildet) er fargerik og fin, men personlig foretrekker jeg å ta noen få runder med stamikseren, slik at den er litt mer saus-aktig (som den til venstre). Vil du ha den enda jevnere er det bare å fortsette med stavmikseren til du blir fornøyd!
Server kald som tilbehør til torsk eller annen hvit fisk, eller til bakte poteter.
Oppskriften rekker til 4 (romslige) serveringsporsjoner á ca 40 kcal.
Bearbeidet etter en oppskrift fra Fiskeriet.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar