Det enkle er ofte det beste er det noe som heter, og en god omelett er lett å lage. Hemmeligheten er lav temperatur og litt tålmodighet.
Du trenger
1 ts smør
1 ss rapsolje
1 løk
6 sjampinjong (medium størrelse)
1 fedd hvitløk
¼ rød chili (kan erstattes av tørket chili, eller krydderurter etter smak)
¼ grønn paprika
4 egg
0,5 dl vann
salt og pepper
25 g Kefalograviera, eller annen ost med mye smak
Slik gjør du
Smelt smør og olje sammen og stek løken til den er blank. Del sjaminjongen i skiver og stek til den tar farge og krymper i størrelse. Tilsett hvitløk, chili og paprika og vend det i stekepannen til det blir mykt.
Visp sammen egg, vann, salt og pepper og hell det over grønnsaksblandingen. Rør rundt et par ganger. Strø over ost, og la det deretter få hvile på svak varme under lokk til du ser at eggeblandingen har stivnet.
Server eventuelt med grønn salat og/eller brød.
En porsjon har ca 155 kcal.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar