søndag 2. november 2014

BCK bombe


Grønn suppe full av B-, C- og K-vitaminer. En skikkelig vitaminbombe!

Oppskriften er til 6 porsjoner

Du trenger
1,5 l vann
1 stk brokkoli
1 stk blomkål
200 gram spinat
4 stk sjalottløk
4 stk hønsebuljonterning
100 gram sellerirot (kan sløyfes)
1 hel rød chili
4 ss maisenna
4 dl lettmelk
salt og pepper

Stavmikser
Slik gjør du
Skjær opp blomkål og brokkoli og legg det til side.

Surr sjaløttløken i litt av vannet til den blir myk. Kutt brokkoli- og blomkålstilken i skiver, og selleriroten i små terninger, og kok opp med vann, sjalottløk, buljong og chili. La koke i ca 10-15 min.

Ha i blomkål- og brokkolibukettene. Vask og grovhakk spinaten og ha den i. La det småkoke i 5 min.

Bruk en stavmikser til å lage en jevn masse. Rør ut maisenna med den kalde melken og tilsett i suppa. Tilsett pepper og gi et oppkok, la det putre i et par minutter før du serverer.

Et lite dryss av spansk pepper, cayennepepper eller paprika er fint, avhengig av hvor sterk du liker den. Server gjerne med en klatt gresk youghurt og grovt brød.

Suppa er svært mettende med få kalorier (ca 90 per porsjon), og kan derfor brukes både som middag og mellommåltid, og er ypperlig slankemat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar