torsdag 13. november 2014

Grådig god grønnsakssuppe


Når været er trist og apetitten stor synes jeg det passer godt med en varm suppe med gode norske grønnsaker. Og litt piff...


Denne oppskriften er til 8 (små) porsjoner.

Du trenger
2 ss olivenolje
1 gul løk
3 fedd hvitløk
¼-½ rød chili
½ blomkålhode
½ brokkoli
3 gulerøtter
3 poteter
200 g sellerirot
2 stilker stangselleri
½ hodekål
2 l god kyllingkraft/fond/buljong, grønnsaksbuljong om du vil ha suppa helt vegan.
2 laurbærblad
1 ts timian
frisk persille eller koriander
salt og pepper


Slik gjør du
Begynn med å dele blomkål og brokkoli i små buketter. Legg til side. Del stilkene i skiver, de er kjempegode når de blir kokt sammen med suppa.

Stek løken myk i olivenolje i en stor gryte. Ha i finhakket hvitløk og chili. Fyll på med kraft og la koke opp.
Del gulerøtter, poteter og sellerirot i passe terninger og ha dem i kraften sammen med blomkål- og brokkolistilker, laurbærblad og timian. La dette trekke i ca 10-15 minutter. Imens deler du stangsellerien i biter og snitter hodekål. Ha det i sammen med blomkål- og brokkolibukettene, og kok videre til ingrediensene er helt møre.

Jeg liker at de er skikkelig godt kokt og veldig myke, så jeg lar det stå og putre i 15-20 minutt. Hvis du vil ha grønnsakene mer "al dente", så holder det kanskje med 5-10 minutter.

Smak til med salt og pepper og dryss hakket, frisk persille over.

Tips:
Det er helt problemfritt å bytte ut en eller flere av ingrediensene med noe annet. Bruk kålrot i stedet for poteter eller purre i stedet for selleri osv. Noen biter av god pølse eller små kjøttboller er også godt selvsagt. Man tager hva man haver! Godt blir det uansett!

Server med godt, grovt brød til.
En porsjon suppe har ca 120 kcal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar