Denne salaten var en av de populære salatene på Sto Kapaki, min manns restaurant i Kalamata. Den er så god at jeg kan spise ukristelige mengder, og det enda jeg egentlig ikke liker bønner.
Denne oppskriften er til ca 8 porsjoner (á 2 dl)
Du trenger
500 g black eyed beans (hvite med sort prikk) eller vanlige hvite
2 røde løk
2 bunter persille
½ dl god olivenolje (eller mer hvis du er gresk...)
1 dl god hvitvinseddik
salt og pepper
Slik gjør du
Kok bønnene etter anvisning på pakken til de er myke og la dem få renne godt av seg.
Finkhakk løken og bland i bønnene med hakket persille, olivenolje, eddik, salt og pepper.
La den stå og trekke i kjøleskap et par timer før servering, eller helst over natta.
Dette ser en veldig mettende, proteinrik salat, som jeg ofte spiser til lunsj, alene eller med brød til.
Det er ca 300 kcal per porsjon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar